05 Ağustos 2006

and the oscar goes to...

türkiye'nin, belki de dünyanın ilk kişisel(kurumsal olanını focus dergisi düzenlemişti) sinema konulu blog yarışmasına iki haftada gelen 1254 e-posta'yı tasnif etmek için beşiktaş amele pazarından iki amele tuttuk, bir hafta boyunca harala gürele çalıştık ve zor bir değerlendirme süreci sonunda ipi göğüsleyen kişiyi belirledik

demek isterdik ama bu yarışmaya sadece 2, rakamla "iki", susam sokağı dilinden konuşmak gerekirse; "biir, ikii. iki harika kişi" katıldı koskocaman 15 gün boyunca.

her ne kadar sorular zor olsa da ve 2. soruda sorduğumuz cevabı ennio morriconne'nin bir zamanlar amerika olan film müziğini indirenlerin sayısı 15'e ulaştıysa da cevapları gönderen sadece 2 kişiydi.

soru ve cevaplarına buradan ulaşılabilecek bu yarışmanın galibi 53 puanla, ilgi çekici saç stiliyle genç -blogger- kızların hayranlığını kazanan(biraz magazin katalım) ankaralı bloggerlar'dan tirtfahrettin, ne alırsan bir milyon müessesinin jpeg müdürü izel kanka'nın deyimiyle tirtfahrettingiller oldu. kendisini kutluyoruz.

bu bir hayli çekişmeli(!) geçen yarışmaya istanbul'dan katılan la-mer zorlu bir mücadeleden sonra tirtfahrettin'in ardından ikincilik kürsüsündeki yerini aldı(28 puan). kendisini de kutluyoruz. kitapları veya kendisinin kazanması durumunda -muhtemelen- seçeceği dvd'yi kazanamadığı için üzüldük ama teselli ikramiyesi olarak bir haftasonu yolu kadıköy'e düşerse flickr'ında iştahla baktığmız o leziz tatlılardan ısmarlayabiliriz.


mis gibi kitapları okumadan, içini açıp
bakmadan kargoya verince içimiz gitti

ödül alışverişi ve posta

iş çıkışı kitapları almak için en uygun yerin akmar çevresi olacağını düşünerek taksim/beşiktaş üzerinden vapurla kadıköy'e gitmek üzere yola çıkmış olsak da yol ortasında kızılkayalar ıslak hamburger aşermemiz nedeniyle zorunlu olarak taksim'de işimizi görmemiz gerekti.

mephisto'dan üstelik pek çok yerde %20, %30 indirim olmasına ve blogumuzda reklamlarını yapacak olmamıza rağmen %0 indirimle aldığımız kitapları kargoya vermek üzere ertesi gün kargo şubesinin yolunu tuttuk.

kitapları, göndericisi nick hornby olarak paketleyip fatura işlemleri için bilgisayar başında geçtiğimizde, faturamızı kesmekte olan genç ve güzel hanım kızımız'ın suratına yayılan gülümsemeye tanık olduk ve hemen akabinde "nick hornby siz misiniz?" sorusuna muhatap olduk. "hayır, biz değiliz, bir arkadaş" diye yanıtladık, geri kalan prosedürleri de tamamlayıp bir dahaki sefere lost ilk iki sezon korsan dvd seti, 30 gb'lık ipod, kasetçalar(kaset çalanlardan), cep telefonu kılıfı, bir koli eti cin/browni vs. ödüllü yarışmayı bir başka blogger'ın düzenlemesi temennisiyle işimize gücümüze baktık.

bu arada galiba artık izel kanka'nın kim olduğunu biliyoruz, az sooooora(şaka lan şaka, açıklamayacağım;)).

10 yorum:

özlem dedi ki...

aslında ben de katılmak istemiştim ama.şey oldu.biliyosun işte,şey...:))

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
TirtFahrettin dedi ki...

tenkyu demek düşer heralde bana bu durumda. kargo şubesinde nick hornby'nin bir akrabam, koli içeriğinin de memleketten tarhana olduğunu ibra edeceğim.

tekrar teşekkürler.

---OPTiO--- dedi ki...

ama sorular zordu yaa :(

YALNIZLIK OKULU dedi ki...

esasında ben soruların tümüne yakınını biliyordum ama anyone ye yakınlığımdan dolayı böyle bir yarışmaya girmeyi etik olarak doğru bulmadım...
yoksa kesin kazanırdım...birde imkanı olmayan arkadaşlar kitap kazansın istedm:)))

not:abi bu sorular ne kadar zordu ayıp valla:)))

Adsız dedi ki...

ya sorular çok eziciydi insan bilse bile kesin yanılıolumdur hissi veriodu bi kaç tane olsun çok çok kolay bşyler olsaydı tamam ama bu oldukça zorlayıcıydı dahası cesaret kırıcıydı:)

itarillë.. dedi ki...

optio ya ne oldu yahu..

TirtFahrettin dedi ki...

kitaplar elime geçti, dün itibariyle ikisi de bitti. teşekkür ederim tekrar.

mer dedi ki...

tatlı benim elim geçmedi mideme de :p. ama olsun önemli olan katılmaktı :)

anyone dedi ki...

tatlı borcumuz borç sn la mer, sözümüzün arkasındayız.

ne zaman isterseniz;)